ΕΤ ΑΥΤ ΟΤ, ο ο.

γα τ.

στ ὡς στ ΕΝ Κ, ο. ολ ιν ΔΝ - ι “ἡ [ κής -

ο Ύ ς᾽ νεα η ΄

ο τ δι

να.

Ἀλέξανδρος

πο Παπαδιαμάντης

Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Ο υπέροχος Παπαδιαμάντης. Τέλος Ίϑου αιώνα. Στην Ελλάδα φτώχια, αγώνας καθημερινός για την επιβίωση. Και ο Παπαδιαμάντης έρχεται να χαϊδέψει την Ψυχή µε τα διηγήματά του. Η αγάπη για τον άνθρωπο κυρίαρχη. Ο ηρωισμός, η καλοσύνη, η ακεραιότητα, συμπλέκονται µε την φτώχια, την τοκογλυφία και την πονηριά. Η φτώχια δίνει τον τόνο, η απώλεια, οι κακουχίες, ο µόχθος και µέσα σε όλα αυτά, η χαρά και το γέλιο, η ψυχική ανάταση που ακολουθεί την αλληλεγγύη, την συλλογικότητα και το μοίρασμα. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, µια Ελλάδα ολόκληρη µέσα στις λέξεις του.

Παπαδιαμάντης τ ΟΣΙΙΟΙΛΛ3ΛΠοιοιΟχ

ΟιΟΠΙΗΛΙΙ

Κεαά {ον 1 1γγ1γοχ.ογσ Ὀν ρνπιρ

Τοία! γαπηῖησ {{π16ε 4:00:25

ΟΟΠΟΙ|

ΤΠΙ5 | ΙΟΠΝΟχ γθοοΓαίπᾳ ἰ5 ΙΠ ἴπθ ριβίίο ἀοπιαίη Πα πτ8γ Ὀ8 γθργοάμοσθη, αἰθίγἰουίθα ογ πιοαίπ6εα ννίπουί ρθ;πιἰςδίοπ. ΤΗ6 | ΙοΠΝοχ οΡἰθοῖϊνε {5 {ο πι8Κκε αἱ ΌοοΚς ἵπ {Πθ ρυβ[ίο αοπιαίη αναίι80ο6, Το: {Γθθ, ἴπ βιυαἰοΐογπηϑί οῃ {π6 Ιπίθιπεί. Γοι πἹοιθ Ιπίογπιαίίοη ο: {ο νο]υπίθςγ, ρίεβ5ε νἰδίϊ ΙΙογνοχ.ογα.

΄

ζονθΓγ Ιπι806: «οΥ/{Η/ σΟΠΗϑίπη85 (1891) Ὀγ νίσασο ῥοββ8ηςεη (1851 -- 1935). 0ονει αθδίοπθα Ὀγ Ανθί!]6. ΤΠῃἰ6 αθοίση ἰ5 ἰη {πε ρυὈ|ἰς αοππαίΠ.

Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα

5 ΙΛΟΠΟΙ